Een Kronkelroute vastleggen

Over Kronkelroutes vastleggen is al het één en ander geschreven, bijvoorbeeld hoe u uw rit in Google My Maps kunt bekijken.

Omdat het aanbod van apps voor Android en iOS regelmatig verandert zetten we in dit blog weer even de meestgebruikte apps op een rijtje, dan kunt u zelf kiezen wat u het fijnst vindt om te gebruiken.

Als u een rit hebt gepland, met name een langere rit, dan is het handig dat u naderhand die rit nog eens kunt bekijken. Op die manier kunt u zelf verbeteringen bedenken en uw aanpassingen de volgende keer doorvoeren. Hieronder ziet u een aantal apps die u op uw smartphone kan gebruiken om dat te doen, u kunt ze uitproberen door op de afbeelding te klikken voor een download.

Geo Tracker (Android)
Deze app krijgt in Google Play 4 sterren en wordt gratis aangeboden met in app aankopen.

 

 

 

GPS Tracker Pro (iOS)
Deze app krijgt vier sterren in de beoordeling en is helemaal gratis zonder in app aankopen. De app werkt goed maar er komen geen nieuwe versies meer van uit wat jammer is want deze app laat u een lijstje maken van uw gereden routes.

 

Open GPX Tracker (iOS)
Deze app krijgt vier en een halve sterren in de beoordeling en is helemaal gratis zonder in app aankopen, advertenties en er zijn geen beperkingen in gebruik. Deze app werkt belave op uw iPhone ook op de iPad, in macOS Big Sur op uw Mac en op uw Apple Watch.

 

 

GPS Logger
Een andere GPX tracker voor Android met vier en een halve sterren is GPS Logger en ook deze is helemaal 100% Open Source, gratis zonder in app aankopen of advertenties.